Arbeidsløse over natta

Standard

ILO 137 må følges

NHO og arbeidsgiverne i Oslo havn fortsetter med aggressive og fiendtlige angrep på havnearbeiderne.

I går begjærte de Losse- og lastekontoret konkurs og kroken på døra for jobben til havnearbeiderne. Bryggearbeiderne i Oslo er gjort arbeidsløse over natta.

Rettssystemet og forhandlinger har lenge vist seg å være et blindspor i kampen for tariffavtaler og faglige rettigheter i norske havner. Det har havnearbeiderne i Stavanger. Tromsø, Mosjøen, Drammen, Mo i Rana og Oslo smertelig fått erfare.

Forbundsstyret i Transportarbeiderforbundet krevde på sitt møte i går «at LO bruker sin makt og sørger for at forbundene respekterer havnearbeidernes rettigheter og iverksetter de sympatiaksjoner som forbundet ber om.» Om LO og Transportarbeiderforbundet taper denne kampen, vil det få store konsekvenser for hele fagbevegelsen, heter det videre i vedtaket.

Les mer om saken på FriFagbevegelse.no.

I dag har flere av de som har tariffavtale med Transportarbeiderforbundet/havnearbeiderne i Oslo gitt beskjed om at bryggearbeiderne kan holde seg unna. At de har en tariffavtale som går fram til 1.4.2016 spiller tydeligvis ingen rolle. Målet helliger midlene – bryggesjauerne er fritt vilt.

Les bloggen til Bryggesjauerfrua hvis du vil holde deg oppdatert.

Bryggesjauerne er en liten arbeidstakergruppe som kjemper en kamp mot mektige organisasjoner og enkeltpersoner. De fortjener og trenger all den støtte de kan få fra LO og resten av fagbevegelsen. Det holder ikke lenger med gode støtteuttalelser og sympatierklæringer. Ord må byttes ut med handling. Engasjer deg du som kan.

EN URETT MOT EN ER EN URETT MOT ALLE!

SOLIDARITY WITH THE DOCKERS!

Les gjerne tidligere blogginnlegg om havnearbeidernes kamp.

Foto: Roy Ervin Solstad

One thought on “Arbeidsløse over natta

  1. Helge G. Galtrud

    Alle som en eller flere ganger i livet har opplevd å stå alene med ryggen mot veggen i kamp mot sterke motstandere vet hva virkelig støtte betyr i en slik situasjon. Er det bare viljen som mangler hos LOs ledelse eller er det også evnen til å føre kamp som har forsvunnet?

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s