Åpent brev til styreleder Bernt Stilluf Karlsen i Oslo havn KF

Standard
Oslo havn

Oslo havn filipstad mai 2005. Foto: Berit Morland

For to år siden, 29. november 2013, stilte jeg i Frifagbevegelse.no spørsmål til styrelederen i Oslo havn KF om påstander han hadde kommet med om havnearbeidernes lønnsnivå og arbeidstid. Bernt Stilluf Karlsen svarte ikke da, eller noen gang seinere. En bløff er lett å slenge ut, men kreves det dokumentasjon blir det stille. Artikkelen fra 29. november finner du under, han kommer nok ikke til å svare nå heller.

I NRK Aktuelt onsdag 27. november sa Bernt Stilluf Karlsen at han ønsket å løfte situasjonen på Oslo havn ut og opp i det offentlige rom.

Jeg tar Stilluf Karlsen på ordet og ber om svar på ett spørsmål som det trengs klarhet i for den videre debatt i det offentlige ordskifte.

Bernt Stilluf Karlsen har hevdet ved flere anledninger at havnearbeiderne i Oslo jobber 28,5 timers uke og tjener 605 000 kroner i året.

Mange kan ikke skjønne hvordan dette kan være riktig. Tarifflønna til en havnearbeider er kr. 170,08 per time, de har ingen lokale tillegg. Riktignok stiller havnearbeiderne opp både netter og helger, og har sine avtalte tillegg for det. Sjøl om havnearbeiderne jobbermed 100 prosent overtidsbetaling for alle disse 28,5 timene kommer jo årslønna ikke opp i mer enn om lag 500 000 i året. Dessuten er vel lønn en del av det som avtales mellom arbeidsgiver og arbeidstaker.

Forklar oss hvordan dette kan være riktig Bernt Stilluf Karlsen. Vi er mange som lurer på hvordan regnestykket ditt ser ut.

Vi er mange som ønsker svar, og jeg både regner med, og forventer et raskt svar.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s