Kreativ fagforeningsknusing

Standard

Color Line tar grep. Skal losse og laste båter med tilkallingshjelp. Fortsetter under bildet.

Annonse_Colorline

I mai i år sluttet Color Line og de andre fergeselskapene som går på Oslo, Stena Line og DFDS Seaways, å bruke bryggearbeiderne til lossing og lasting av fergene.

Det gjorde de etter at de sjøl, og andre av bedriftene på Oslo havn, hadde sørget for å slå Oslo Losse- og Lastekontor – der bryggearbeiderne var ansatt – konkurs. Arbeidsgiverorganisasjonene NHO og Virke ikke bare støttet bedriftene i dette, de var aktive i å skvise bryggearbeiderne ut.

At bedriftene har tariffavtale med Norsk Transportarbeiderforbund for bryggearbeiderne fram til 1. april 2016 spiller ingen rolle. Målet om å kvitte seg med denne yrkesgruppa er overordnet det å ta slike smålige hensyn som å holde seg til den tariffavtalen de hadde inngått.

Nå har Color Line tatt et steg videre og søkt etter folk til lossing og lasting av fergene, som TILKALLINGSHJELP! Se annonsen over. Løsarbeidersystemet blir satt i system. Sjelden ser vi arbeidsgivere som sjøl dokumentere at de driter i inngåtte tariffavtaler og aktivt driver fagforeningsknusing.

Bryggearbeiderne kjemper kampen for faglige rettigheter og arbeidsplasser. De kjemper kampen for alle fagorganiserte.

Delta derfor på solidaritetsdagen 4. desember i Oslo.

2 thoughts on “Kreativ fagforeningsknusing

 1. Balla

  “sluttet å bruke bryggearbeidere” –> den som får denne jobben blir vel bryggearbeider. Så hva snakker du om?

  “Fagforeningsknusing” –> på samme måte som jeg driver “rimi-knusing” når jeg handler på rema. Om rimi ikke har lyst til å selge meg brød, handler jeg heller på rema. Om fagforeningsfolk ikke har lyst til å yte arbeid, vil arbeidsgiver heller finne folk utenfor

  Like

  • Kampen til bryggearbeiderne dreier seg nok noe helt annet enn å velge hvem du skal handle hos. Colorline har tariffavtale med bryggearbeiderne som varer til 1.4.2016, den driter de i. I tillegg gir Colorline blaffen i en internasjonal avtale sum Norge er bundet av, ILO-konvensjon 137. Det er altså noe helt annet en å velge hvilken kremmer vi skal legge igjen pengene hos.

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s