Et uverdig spill, Aaen

Standard

Et uverdig spill, Aaen

Det står ikke til troende når styrelederen i Dampskipsekspeditørenes forening i Oslo hevder at han vil ha med seg havnearbeiderne i framtida.

Her er innlegget mitt i Klassekampen i dag (23.8.2016):

I et innlegg i Klassekampen 22. august skriver styreleder Rolf Vidar Aaen i Dampskipsekspeditørenes forening (Oslo) at «de mange dyktige havnearbeiderne er velkommen til å være en del av fremtiden.» Så bra.

Leserinnlegget til Aaen under.

Men der stopper det. Aaen fortsetter å gi et vrengebilde av virkeligheten i norske havner og påstår nok en gang at bryggearbeiderne i Norge er løsarbeidere. Dette er usant, og det veit Aaen. Nok en gang må jeg understreke at bryggearbeiderne er fast ansatte i losse- og lastekontor med tariffavtale. At de selskapene bryggearbeiderne er ansatt i er en tariffestet samarbeidsbedrift mellom NHO og Transportarbeiderforbundet nekter Aaen å forholde seg til.

Les også: Konfrontasjonens vei.

I 2012 ble det vedtatt en strategi av NHO og andre for å skvise ut bryggearbeiderne i Oslo og ellers i landet. Dette har Rolf Vidar Aaen vært en svært god støttespiller til. Så langt tilbake som til 2013 brukte Rieber Salt, der Aaen var leder, sjøfolk istedenfor bryggearbeidere til å losse skip. I desember 2014 sluttet selskapet helt å bruke bryggearbeidere.

«Dette er hinsides alle spillereglene som er etablert mellom partene i arbeidslivet», slo Terje Samuelsen i Norsk Transportarbeiderforbund fast den gang. At bedriften har fortsatt med å bruke sjøfolk til å losse og laste skip ble dokumenter i mars 2015 da en sjømann ble skadet under lossing.

Aaen hevder at bryggearbeiderne trengs som fast ansatte i selskapene. Da spør jeg: Hvor mange bryggearbeidere i Oslo har fått tilbud om å bli ansatt i ditt selskap Rieber Salt? Eller i andre selskaper som opererer i Oslo havn? Det er faktisk INGEN! INGEN bryggearbeidere har fått tilbud om fast ansettelse i noen av dine medlemsbedrifter i Oslo havn.

Aaen: Du driver det samme spillet som avgående styreleder i Oslo Havn KF, Bernt Stilluf Karlsen, og NHO. De har i mange år hatt som mål å skvise bryggearbeiderne ut av havna. Det står ikke til troende det du hevder i Klassekampen i går.

Du driver et uverdig spill for galleriet. Du og NHO har en siste mulighet til å bevise noe annet, og det er i årets tariffoppgjør og inngå en avtale med Norsk Transportarbeiderforbund som sikrer bryggearbeiderne både jobber og arbeidsplasser.

Vi_trenger_fast_ansatte_Aaen_KK_22.8.16

One thought on “Et uverdig spill, Aaen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s