En streik verdt din solidaritet

Standard

IMG_2873

Støtt de streikende i Elkjøp distribusjon! De har tatt kampen for å få en egen tariffavtale. Men de har også tatt kampen for deg og meg som vil ha et arbeidsliv med ordna forhold, uten sosial dumping.

På Karihaugen i Oslo (grensa til Lørenskog) gikk 43 fagorganiserte sist fredag til streik for å få tariffavtale. Elkjøp distribusjon nekta å undertegne avtale, også når mekleren prøvde.

Da jeg på formiddagen i dag besøkte streikevaktene var det god stemninga og kampånd. Det var ikke mye tvil om at tariffkravet skulle kjempes igjennom.

På grossistlageret er alle organisert, bortsett fra en. De streikende jobber enten på lageret, er sjåfører eller hjelpefolk på bil. Lønningene ligger på mellom 153 og 161 kroner timen, til sammen er det oppimot 150.000 kroner mindre enn tariffavtalen vil gi. Sosial dumping kan ikke beskrives på en bedre måte. Ikke har de ansatte skrifttillegg, og ansettelseskontraktene tåler sannsynligvis ikke dagsens lys.

Ledelsen på bedriften påstår at de ikke har råd til tariffkravet, det vil bli 60 prosent mer i kostnader og sette bedriften i fare. Det forteller oss at i Elkjøp er sosial dumping satt i system. Les frifagbevegelse.

Elkjøp er tydeligvis en bedrift som for enhver pris ikke vil ha tariffavtaler. Det har vi sett demonstrert tidligere der Handel og Kontor har krevd tariffavtale for butikker. Ikke før i aller siste liten, før streik skal starte, har bedriften sett seg nødt til å gå med på en avtale. Det gjorde de ikke denne gangen, de ansatte måtte ta kampen og streike.

Da var det godt å vite at andre ansatte i selskapet var parat til å gå ut i sympatistreik, slik de gjorde i en artikkel i frifagbevegelse.no.

Det er solidaritet i praksis fra andre fagorganiserte kamerater!

Dette er en streik som ikke fagbevegelsen kan tape. 43 unge mennesker har valgt å ta kampen for verdige lønns- og arbeidsforhold, og mot sosial dumping. Fagbevegelsen som helhet og vi fagorganiserte må kjenne vår besøkelsestid og stille opp på streikevakter sammen med de streikende, og på alle andre måter vise vår solidaritet.

Send støtteuttalelser til:

marius.s.thorsen@outlook.com, og kopi til OTF@transportarbeider.no

Og du kan gå inn på Elkjøp sine sider og fortelle dem hva du mener:

SOLIDARITET med de streikende i Elkjøp distribusjon!

IMG_2880

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s