Kraftfull støttemarkering for de streikende på Elkjøp

Standard

De_streikende_faner– Vi viser Elkjøp og egentlig resten av Norge at vi ikke er til å tråkke på. Vi står for det vi mener, og gjør dette sammen. Vi ville aldri klart dette på egenhånd, og vi angrer på at vi ikke har gjort dette mye tidligere.

Det var en av de streikende på Elkjøp distribusjon, Tobias Bennedbæk, som avslutta med disse orda på den faglige markeringa til støtte for de streikende i ettermiddag. Han takka Transportarbeiderforbundet og Handel og Kontor og var klar på at denne streika skulle de vinne.

Det var møtt opp om lag 100 mennesker på støttemarkeringa, og tolv fagforeninger var representert med fane. Appellantene viste en stor bredde. De kom fra LO-ledelsen, flere fagforbund og lokale fagforeninger og klubber.

Og ikke minst skapte sangeren og musikeren Tove Bøygard (bildet under) god stemning, og høstet stor applaus.

Tove_Bøygard

Forbundsleder Lars Johnsen i Transportarbeiderforbundet der de streikende er organisert, var en av appellantene.

– Vi er stolte av dere som tar denne kampen mot en bakstreversk ledelse, for deres egne lønn- og arbeidsforhold og for et rettferdig arbeidsliv. Dere er tøffe og har vår fulle støtte, sa Johnsen.

– Vi finner oss ikke i slike metoder fra arbeidsgiverne om det er i heisbedriften Orona, Traftecs avdeling i Rogaland eller her ved Elkjøp distribusjon. Vi skal stå sammen til arbeidsgiverne gir seg og aksepterer vårt krav til bedriftene: Aksepter Grossistavtalen for de ansatte på lager og i distribusjon i Elkjøp, heisoverenskomsten i Orona og landsoverenskomsten for elektrofagene i Traftecs. Vi gir oss ikke.

Forbundsleder Lars Johnsen understrekte også hvor viktig det er å stå sammen på tvers av yrkesgrenser, forbundsgrenser og landegrenser.

– Handel og Kontors varsel om sympatistreik for sine streikende kolleger viser hva fagbevegelsen er og skal være. Vi veit hva solidaritet er og det skal arbeidsgiverne få merke, avslutta Johnsen.

Marius_Markus

Marius Helgå og Markus Hansen var to av de tolv hadde tatt med seg fagforeningsfana til støttemarkeinga for de streikende i Elkjøp distribusjon.

LO-lederen i Oslo, Roy Pedersen, tok tak i at lønna i dag er langt under den tariffavtalen de streikende kjemper for. Til sammenlikning er årslønna til konsernsjefen i Elkjøp Nordic på 13 millioner.

– Det er to ting vi har nok av i Norge. Det ene er useriøse arbeidsgivere. Det andre er sosial dumping.

– Ved streik i tariffoppgjør og for tariffavtaler oppleves stadig oftere at arbeidsgiverne driver med aktivt streikebryteri. VI må aldri sitte stille og se på sånt. Derfor følgende oppfordring til ledelsen i Elkjøp: Respekter reglene for tariffstreik, streikebryteri er no´ svineri.

– Skal fagbevegelsen ta tilbake tapte posisjoner må vi stå sammen. Det er derfor et gledelig framskritt at Handel og Kontor med de ansattes støtte har tillyst sympatistreik i flere butikker. Dette er solidaritet i praksis, sa LO-leder Roy Pedersen i Oslo.

Flere bilder kan du se i Transportarbeideren.

Den faglige markeringa ble en kraftfull markering til de streikende på Elkjøp distribusjon, og viser at fagbevegelsens støtte er gjennomgående i LO. Fra alle appellantene ble det unisont understreka at det er Grossistoverenskomsten til Transportarbeiderforbundet som skal innføres ved bedriften.

Tobias_Bennedbæk

Tobias Bennedbæk takka alle for solidariteten de viste på solidaritetsmarkeringa.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s